Een opstal -en inboedelverzekering in Spanje, waar en hoe afsluiten?

In Spanje is het niet verplicht om een opstal -en inboedelverzekering af te sluiten voor je eigendom. Dus heb ik een brandverzekering dan wel nodig?

Uit ervaring kunnen wij je alvast zeggen: doe dit wel! Een ongeluk zit meestal in een klein hoekje, maar de gevolgen kunnen groot zijn. Kortsluiting, een gesprongen waterleiding of inbraak zijn willekeurige voorbeelden van regelmatig voorkomende schades. Verzekeringen zorgen voor een gerust gevoel. 

Aan de Costa del Sol heb je de keuze uit verschillende, zelfs Nederlandstalige, verzekeringstussenpersonen. Zowel agenten als verzekeringsmakelaars.

Toch raadt S.O.S.PIA je aan om eerder in zee te gaan met een verzekeringsmakelaar. Een makelaar werkt – in tegenstelling tot een agent - voor verschillende verzekeringsmaatschappijen en zal je hierdoor een gepaste polis kunnen opstellen op basis van zijn vergelijking. Hij is namelijk niet afhankelijk van één maatschappij en is het best geplaatst om je belangen maximaal te behartigen, zowel voor het beheer van je verzekeringen, als bij schade.

Welke verzekeringsmaatschappijen vind je in Spanje?

De bekendste maatschappijen zijn: Generali, Reale, Zurich, Hiscox, Liberty, AXA, DKV, Sanitas,…

Wat is het verschil tussen een opstal -en inboedelverzekering?

Een opstalverzekering dekt de schade aan je huis veroorzaakt door onder meer brand, blikseminslag, storm, ontploffing, diefstal en inbraak. Ook dekt deze verzekering waterschade in je eigen huis.

Het bedrag dat wordt verzekerd is de herbouwwaarde van je woning. Dat is het bedrag wat de bouw van een nieuwe woning je zou kosten, exclusief de grond en fundering.

De inboedelverzekering dekt de schade aan voorwerpen die je in je huis hebt. Denk bijvoorbeeld aan schade die ontstaat na brand of een gesprongen waterleiding. Of een vergoeding voor de spullen die je bent kwijtgeraakt bij een inbraak. De verzekering wordt op je persoonlijke situatie afgestemd waarbij onder andere gekeken wordt naar de waarde van je inboedel en je woonsituatie.

Ook het luik ‘aansprakelijkheid voor schade aan derden’ verdient bijzondere aandacht. Slaat je brand over naar de buren, ben je ook hiervoor aansprakelijk. Doorgaans bieden de standaard Spaanse brandpolissen hiervoor onvoldoende dekking!

Conclusie: maatwerk in de kleine lettertjes is absoluut noodzakelijk. Laat een specialist dit allemaal voor jou doen!

 

Wist je dat? Je S.O.S.PIA steeds kan inschakelen om je verzekeringsdossier op te volgen in geval van schade/inbraak? Als contactpersoon ter plaatse én op het veld zitten wij er niet alleen meteen op, maar ook de verzekeringsmaatschappij achter hun veren. Van opmeten van de schade over de afspraak met de expert tot de reparatie, S.O.S.PIA ziet erop toe dat alles keurig én efficiënt gebeurd.

Heb je het gevoel dat je te veel betaalt voor je opstal -en inboedelverzekering en wens je hier graag een vrijblijvende analyse van? Weet je niet precies waarvoor je nu net verzekerd bent in geval van schade of inbraak? Laat je huispolis nakijken en evalueer je situatie, wacht niet voor er schade is om te moeten vaststellen dat belangrijke dekkingen ontbreken.

Mail ons daarom gerust en wij brengen je in contact met een zeer ervaren Nederlandstalige verzekeringsmakelaar.

Ook voor een vrijblijvende offerte van een auto -of privéziekteverzekering kan S.O.S.PIA je verder helpen.

Previous
Previous

Waar vraag ik een NIE aan en wat heb ik nodig?

Next
Next

Overlijden in Spanje, en dan?