Jouw Spaanse fiscale aangifte

02-01-2020

Eerst en vooral willen we jou een stralend 2020 toewensen gevuld met zonnige momenten in Andalusië!

Een nieuw jaar betekent niet alleen goede voornemens, maar ook een nieuwe in te vullen belastingaangifte in Spanje als niet-resident!

We merken dat veel woningeigenaren niet op de hoogte zijn van hun Spaanse fiscale verplichtingen. Want ook al woon je niet in Spanje en heb je er geen inkomsten, toch dien je er jaarlijks belastingen te betalen op de kadastrale waarde van jouw eigendom. 

Verhuur je? In dat geval dien je zelfs per kwartaal aangifte te doen over jouw verhuurinkomsten. Gelukkig zijn er enkele aftrekposten zoals de IBI, Basura, licht, water, Vereniging van Eigenaren, etc die je in rekening mag brengen. Een EU-inwoner betaalt steeds 19% belasting op de winst van de verhuur. 

Het voordeel van S.O.S.PIA is dat je niet enkel in orde zal zijn bij de Spaanse belastingdienst, maar ook dat jouw lokale belastingen worden nagekeken. Hierdoor vermijd je jarenlange openstaande betalingen van IBI, Basura of je wegenbelasting én oplopende interesten. Pia zorgt daarbij dat het automatisch incasso terug geïnstalleerd staat in de toekomst. En dat helemaal gratis!